onsdag 5. mai 2010

3 fordeler ved å kjøpe fra eBay i steden for komplett, mpx og de andre norske

Samtidig som globalisering gjør at bedrifter kan flytte produksjonen dit det er billigst gjør også den teknologiske utviklingen at du kan spare penger på å handle direkte med selgere i lavkost-land. Dette er vinn/vinn for alle utenom komplett, mpx og andre detaljister i Norge.

Her kommer tre gode grunner til å handle via eBay i steden for via norske leverandører:
  1. Bedre vareutvalg: Har du en 5 år gammel Fujitsu Amilo L6820 som hadde hatt godt av et nytt batteri? Komplett har det ikke. Går du derimot på http://global.ebay.com og søker etter battery L6820, så finner du det med en gang.
  2. Lavere pris: Da jeg skulle ha nytt batteri til min hp nc 6320 sparte jeg 1000kr og betalte 600kr inkl frakt i steden for 1600 kr for batteriet. Sist jeg sjekket hadde ikke komplett det aktuelle batteriet på lager en gang, bare de større, dyrere og mer klumsete utgavene.
  3. Service: Tro det eller ikke, -jeg føler meg sikrere ved å handle med en liten forhandler på andre siden av kloden enn ved å handle med komplett. Små forhandlere på eBay er totalt avhengige av ryktet og vil som regel strekke seg langt for å ikke få negative anmerkninger. Dette er ikke noe en kan si om komplett. Du kan handle for ganske mange ganger 10000 kr og likevel bli ignorert når du klager på noe hos norske nettbutikker. Handler du derimot på eBay, så kan du, på vanlige produkter, handle med småbutikker som har over 99% positive tilbakemeldinger.


Da står det en ting igjen, og det er leveringen, og min erfaring er at det går bra, en må bare regne med noen ekstra dager før en har delene.

Oppdatering 2010-12-17:

Den siste laderen jeg har kjøpt har vært ubrukelig og farlig. Den begynte å lukte svidd, og det viste seg at støpselet var ødelagt, ledningene løsnet, og siste gangen den ble tatt ut sto det en pinne igjen i stikkkontakten. Jeg skal ta dette opp med leverandøren når jeg kommer tilbake til Norge. Er spent på å se reaksjonen.

Ingen kommentarer: