fredag 13. mars 2009

Å lage websider uten cms

For første gang siden 2005 har jeg mekket sammen en webside uten cms. Denne gangen var det broren min som trengte en side med et kontaktskjema og et bildegalleri. Heldigvis er php like rått som det alltid har vært til webutvikling, og heldigvis finnes lightbox 2 gratis tilgjengelig på nettet, så det gikk uproblematisk.

Grunnen til at jeg ikke brukte cms var ganske enkelt at modx ikke har vært oppdatert på lenge, frog har store lisensproblemer (og joomla og drupal har jeg aldri brukt i praksis.)

For et par dager siden kom bøkene om joomla og drupal, og i dag da jeg sjekket hjemmesiden til modx viste det seg at den var oppdatert for første gang på lenge, så jeg har vel litt å lese meg opp på, men inntil videre er det rå php og javascript som gjelder.

Sidene er tilgjengelige her: ITLAND BYGG, og du ser raskt at det ikke er behov for noe cms der med det første, selv om det kan være greit med noen skript for å automatisere menyer og bildegallerier.

Ingen kommentarer: