tirsdag 22. juli 2008

Tilpasning av Ubuntu for en php-utvikler

Her har jeg samlet en del av de tingene jeg gjorde sist jeg reinstallerte Ubuntu på deltids-pendler-LAMP-utvikler-pcen min.
 • Last ned sikkerhetsoppdateringene.
 • Installer mine favorittutvidelser til Firefox:
  • Firebug. Den obligatoriske web-utvikler-utvidelsen.
  • Delicious bookmarks. Jeg bryr meg ikke mye om den sosiale biten av det (i alle fall ikke ennå,) men det er den beste bokmerketjenesten jeg har funnet så langt.
  • Scrapbook. Pendlerens beste venn! Lar meg laste ned nettsider rekursivt, lese de offline (på toget på vei til/fra jobb), og til og med søke i nedlastede nettsider.
  • All-in-One gestures. (Jeg er begeistret for tastatursnarveier, men når jeg først har fingrene på smågnageren så er det heldigvis unødvendig å flytte de tilbake til tastaturet bare for å gå tilbake en side. Med "musgestikulering" aktivert er det bare å holde nede høgre knapp, ta et kort drag til venstre og slippe, så er du der.)
  • Google gears. (For å kunne bruke Remember the Milk offline.)
 • Installer LAMP-server. (Bruk Synaptic. I Redigèr-menyen finner du valget "Merk pakker etter oppgave...". Der kan du velge "LAMP-server" og OK, så finner den alle pakker du trenger for å sette opp en LAMP-server.)
 • Installer subversion.
 • Installer php-pear.
 • Installer symfony. Det gjør du enklest ved å kjøre disse to kommandoene i en terminal:
  • sudo pear channel-discover pear.symfony-project.com
  • sudo pear install symfony/symfony-1.1.0
  (Symfony er, etter min oppfatning, et av de beste, om ikke det beste, php-rammeverket som finnes. Kanskje til og med et av de beste web-rammeverkene uansett språk.)
 • Last ned PHP Development Tools. Siden sist høst har jeg regnet PDT (basert på eclipse) som det beste alternativet, inkludert både kommersielle programmer og andre open-source-programmer. Tidligere brukte jeg jEdit, et rått tungvekts tekstredigeringsprogram (hei, jeg har 2 GB RAM, og det bryr meg ikke så mye om tekstredigeringsprogrammet bruker 40MB RAM så lenge det er den beste editoren jeg vet om.) i kombinasjon med et lettvekts-alternativ som notepad++ (på Windows) eller gedit eller kate på Linux.
 • Last ned php-dokumentasjonen.
 • Ved hjelp av Scrapbook-utvidelsen laster du ned symfony 1.1 boka. (Etter at du har installert Scrapbook-utvidelsen er det bare å høgreklikke på siden, velge "Capture Page As..." fra kontekstmenyen, og sette "depth to follow links" til "1" under "In-depth Capture". Og, hvis du har det travelt, slik jeg alltid har det, så velger du "Filter" og "Restrict to Directory", slik at du bare laster ned de sidene du trenger.
 • Installer keepassx og kopier den gamle databasen fra backupen. Jeg bruker den til å ta vare på passord jeg sjelden bruker, serienøkler til programvare (f.eks. vmware server,) og andre detaljer som jeg ikke ønsker skal være tilgjengelige for alle som bruker PC-en min.
 • Installer vmware server. Tidligere var det bare å installere den fra fra programvarekildene til Ubuntu, men nå er det litt vanskeligere. Her er den beste oppskriften jeg har funnet for å installere vmware server på Hardy Heron, et skript lagd av Brett Alton.
 • Installer nautilus-gksu. Den lar deg åpne mapper som superbruker.
 • Installer nautilus-open-terminal. Den lar deg åpne en terminal i den mappen du står i.
 • Legg til edit as root i kontekst-menyen i nautilus, så slipper du å åpne et terminalvindu for å redigere f.eks /etc/fstab . (f.eks. for å slå på acl).
 • Legg til skrivebordslinjen på det øverste panelet. Den fungerer omtrent som quicksilver på mac eller launchy på Windows.

1 kommentar:

Brett sa...

Thanks for the shout out to my script!